Jednoduchý recept

Brambory s arašídovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44727

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 kg Brambory
2 ks Chilli papričky nakládané
1 ks Cibule
1 hrst Kopr čerstvý
6 polévková lžíce Olej olivový
150 g Ořechy burské pražené
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
15 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 361kJ
11% Sacharidy 41 g
19% Tuky 14 g
23% Sodík 462 mg
23% Bílkoviny 13 g

Brambory s arašídovým salátem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na větší kousky. Česnekové stroužky a cibuli oloupeme, cibuli jemně pokrájíme. Na jemno krájíme i chilli papričky, omytý kopr, petrželovou nať a pažitku.

2

Kousky brambor promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a dáme do větší zapékací mísy. Obložíme stroužky česneku, mírně osolíme, opepříme a pečme přibližně hodinu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, až jsou měkké a na okrajích mají zlatavou barvu.

3

Jemně pokrájenou cibuli smícháme s chilli papřičkami, petrželkou, koprem a pažitkou, směsí následně posypeme brambory v zapékací míse.

4

Zbylé 4 lžíce olivového oleje smícháme metlou s balzamikovým octem, následně polijeme směsku v míse. Přidáme navrch ještě arašídy a směs v míse jen opatrně protřepeme, aby se promíchala.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept