Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4477

Ingredience

225 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Kakao - prášek
2 ks Kypřicí prášek do perníku
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
800 ml Mléko polotučné
340 g Mouka polohrubá
400 ml Olej stolní
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 313kJ
18% Sacharidy 66 g
73% Tuky 55 g
2% Sodík 33 mg
20% Bílkoviny 11 g

Hrnkový perník postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Nejprve ušleháme v míse žloutky s částí cukru. Poté přidáme mouku, mléko, olej, kakao, kypřicí prášek, prášek do perníku, zbylý cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 25minut.

3

Hotový perník necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept