Husa s majoránkou a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s majoránkou a jablky
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
5 kg | Husa domácí |
1 kg | Jablka |
4 polévková lžíce | Majoránka |
1 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
2 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 500,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Jablka, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa s majoránkou a jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou husu s krkem a droby opláchneme, osušíme a odstraníme nadbytečný tuk. Odřízneme krk, nakrájíme najemno a dáme stranou s drůbky. Uvnitř husu nasolíme a svážíme kuchyňskou nití. Jablka okrájíme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Pod studenou vodou opláchneme čerstvou majoránku, osušíme a otrháme lístky. Husu naplníme jablky a majoránkou. |
2 | Sepneme otvor špejlí a husu dáme na pekáč, hrudí nahoru. Do předehřáté trouby dáme pekáč a pečeme 180 minut. |
3 | Oloupeme a nakrájíme cibuli, přidáme ji po 30 minutách do pekáče s rozkrájeným krkem a drůbky. Jakmile šťáva v pekáči začne hnědnout, přilijeme trochu vody. |
4 | Po 1 hodině pečení husu obrátíme a potřeme výpekem, doléváme pravidelně horkou vodou. Několikrát husu propíchneme během pečení, aby vytekl tuk. |
5 | Asi 10 minut před dokončením potřeme husu studenou slanou vodou, troubu zapneme na maximum, aby se vytvořila kůrka. |
6 | Husu naporcujeme, do výpeku přilijeme vodu, přivedeme k varu, scedíme a odstraníme tuk. Osolíme, přidáme majoránku a podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovými knedlíky a zelím. 4 lžíce - voda studená slaná, 2dl - voda horká.