Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
4 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 764,2mg |
Vláknina | 419,5mg |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naporcujeme na 4 řízky a zlehka je naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme, bazalkové lístky posekáme najemno. |
2 | V misce promícháme mouku se solí a pepřem, v této směsí obalíme kuřecí řízky, přebytečný obal oklepeme. |
3 | Na pánev dáme olej a 1 lžíci másla a rozehřejeme je, vložíme porce kuřete a za středního příkonu tepla smažíme 5-6 minut z obou stran. Osmažené porce přendáme na talíř a uložíme do tepla. |
4 | Na pánev přidáme zbytek másla, rozehřejeme ho a na něm 2 minuty smažíme prolisovaný česnek. Přilijeme smetanu, drůbeží vývar a citronovou šťávu, uvedeme do varu a vaříme, až se tekutina částečně odpaří. Než omáčku dokončíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme. |
5 | Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou. |