Recept

Kakaovo - smetanový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44815

Ingredience

150 g Cukr hroznový (glukóza)
30 ml Griotka
100 g Kakao - prášek
20 ml Mléko polotučné
200 ml Sirup cukrový
150 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 590kJ
6% Sacharidy 22 g
7% Tuky 6 g
0% Sodík 8 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kakaovo - smetanový likér postup přípravy receptu:

1

V nerezovém hrnci ohřejeme mléko se smetanou na 40°C. Pak přimícháme 100 g kakaa a rozmixujeme ho dohladka. Nesmí se nám utvořit žádné hrudky. Pokud je to možné, použijeme co nejvíce odtučnělé kakao.

2

Při 40°C přidáme cukrový sirup a glukózu. Směs důkladně promícháme, pak do ní zašleháme žloutky, které jsme si předtím rozšlehali v 1/5 dl mléka.

3

Směs necháme zchladnout na 25°C, pak přimícháme 30 ml po malých dávkách vysokoprocentní třešňový destilát. Následně směs mixujeme asi 2 minuty.

4

Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 1 měsíc.

Poznámka

Alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 16% objemových jednotek. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept