Kakaovo - smetanový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kakaovo - smetanový likér
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44815 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
150 g | Cukr hroznový (glukóza) |
30 ml | Griotka |
100 g | Kakao - prášek |
20 ml | Mléko polotučné |
200 ml | Sirup cukrový |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 151,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kakao - prášek, Sirup cukrový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kakaovo - smetanový likér postup přípravy receptu:
1 | V nerezovém hrnci ohřejeme mléko se smetanou na 40°C. Pak přimícháme 100 g kakaa a rozmixujeme ho dohladka. Nesmí se nám utvořit žádné hrudky. Pokud je to možné, použijeme co nejvíce odtučnělé kakao. |
2 | Při 40°C přidáme cukrový sirup a glukózu. Směs důkladně promícháme, pak do ní zašleháme žloutky, které jsme si předtím rozšlehali v 1/5 dl mléka. |
3 | Směs necháme zchladnout na 25°C, pak přimícháme 30 ml po malých dávkách vysokoprocentní třešňový destilát. Následně směs mixujeme asi 2 minuty. |
4 | Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 1 měsíc. |
Poznámka
Alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 16% objemových jednotek. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.