Kávový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávový likér
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44821 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
50 g | Cukr hroznový (glukóza) |
100 ml | Grappa |
900 ml | Griotka |
100 g | Káva zrnková |
250 ml | Sirup cukrový |
1 ks | Skořice celá |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 26,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup cukrový, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Grappa, Káva zrnková, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kávový likér postup přípravy receptu:
1 | V nerezovém hrnci smícháme 100 g čerstvě nahrubo pomleté zrnkové kávy s jedním vyškrabaným luskem vanilky, rozlomenou tyčinkou celé skořice, přidáme 900 ml 50% třešňového destilátu a 100 ml 30% vinného destilátu. Vše důkladně promícháme a necháme jen 5 dní v chladu a temnu extrahovat. Směs 5 den přefiltrujeme přes skládaný filtr - získáme 1. extrakt |
2 | Zbytek směsi až druhý den zředíme vodou a znovu přefiltrujeme - získáme 2. extrakt. |
3 | Oba roztoky v nerezovém hrnci smícháme s cukrovým sirupem a glukózou. |
4 | Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce. |
Poznámka
Alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 25% objemových jednotek. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.