Polévka s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s husími játry
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44839 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 kg | Hovězí žebra |
300 g | Játra husí |
200 g | Kokosové mléko |
500 g | Kosti hovězí řídké |
2 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Mrkev kořen |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Petržel kořen |
30 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 563,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hovězí žebra, Játra husí, Kokosové mléko, Med včelí, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, petržel oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a celer na kousky a necháme zatím ve vodě. |
2 | Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi opečeme z obou stran. Potom je dáme do polévkové misky a zalijeme vývarem. |
3 | Hovězí kostí spolu s masem důkladně omyjeme, položíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a povaříme na vývar přibližně 60 minut. Do hrnce přidáme připravenou zeleninu, kterou povaříme asi 30 minut doměkka a stáhneme z ohně. |
4 | Hotový vývar scedíme, hrnec s vývarem vrátíme na sporák, hned do něj vlijeme okurkový nálev (asi o,5l), přidáme nastrouhanou kyselou okurku a polévku přivedeme k varu, pomalu za stálého mícháni přiléváme rozšlehaná vejce s kokosovým mlékem. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, medem, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Pod poklici necháme odpočinout, potom porcujeme na hluboké talíře, přidáme husí játra a podáváme. |
Poznámka
Polévku servírujeme jako teplý předkrm s výborným macesem - židovským chlebem.