Filety z tresky zapečené s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z tresky zapečené s rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
240 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 68,4mg |
Draslík | 653,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z tresky zapečené s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, omytá rajčata nakrájíme na plátky, pažitku posekáme na jemno. |
2 | Do pekáčku dáme kousek másla, rozehřejeme, vložíme ochucené filety, na ně poklademe plátky rajčat, posypeme pažitkou, dáme do trouby a zprudka zapečeme. |
3 | Filety upravíme na talíře a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít vařené brambory.