Recept

Borůvkovo-malinový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44883

Ingredience

800 g Borůvky
50 g Cukr hroznový (glukóza)
200 g Maliny
200 ml Sirup cukrový
150 ml Slivovice
1 ks Vanilkový lusk
200 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
5% Sacharidy 20 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Borůvkovo-malinový likér postup přípravy receptu:

1

Omyté borůvky a maliny nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši necháme 3 dny kvasit. Pak ji odlisujeme a šťávu necháme zcela prokvasit.

2

Výlisky smícháme s 200 ml 60% vodky a po 24 hodinách je znovu odlisujeme a uskladníme v lahvi. Uložíme na chladné a tmavé místo.

3

Když je vylisovaná čistá šťáva prokvašená (2–3 dny), necháme v chladu usadit kvasinky. Pak šťávu vyčistíme přes skládaný filtr.

4

500 ml prokvašené šťávy, 100 ml extraktu z výlisků a 150 ml 96% slivovice smícháme s 200 ml cukrového sirupu, vyškrabaným vanilkovým luskem a 50 g glukózy.

5

Znovu likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2–3 týdny.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, filtrační papír, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept