Králičí kýta na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí kýta na česneku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
15 g | Flora light |
240 g | Králičí maso |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 68,4mg |
Draslík | 507,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Flora light nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí kýta na česneku postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, česnek očistíme a rozkrájíme na tenké plátečky. |
2 | Pekáček vymažeme Florou, na dno nasypeme polovinu cibule, na ni položíme porce králíka, zasypeme druhou polovinou cibule a plátky česneku. Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby, pečeme přibližně 20 minut. Pekáček odkryjeme a dopečeme. |
3 | Porce upravíme na talíře, doplníme pečenou cibulí s česnekem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.