Celerová polévka s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45151 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
50 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
100 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
100 g | Klobása Chorizo |
50 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
900 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 782,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 697,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Hrušky, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, chřest, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut. |
2 | Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme. |
3 | Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme. |