Kuřecí prsa s pórkem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s pórkem a slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45166 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Pórek |
2 ks | Rajčata |
170 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
375 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 98,4mg |
Draslík | 792,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a nakrájíme na větší dílky, omytý tymián jemně nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Kuřecí prsa osušíme, osolíme a maso z každé strany nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy pak dáme dvě kolečka rajčat, omotáme plátkem slaniny a tu k masu přichytíme párátkem. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso 2 až 3 minuty pečeme z obou stran, dokud nemá zlatavou barvu. |
4 | V ohnivzdorné mise rozehřejeme 1 lžíci oleje, dáme do ní opečené maso a mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 15 minut. |
5 | Dílky pórku potřeme olejem a pečeme na pánvi, dokud nezměkne. |
6 | Pak pórek vyndáme a můžeme dát do misky k masu. |
7 | Do pánve nalijeme vývar a za stálého míchání vaříme 3 minuty, než se přibližně polovina směsi nevyvaří. Pak přimícháme smetanu a na mírném ohni vaříme ještě maximálně 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne. |
8 | Maso a pórek přeložíme na servírovací talíře a přelijeme směsí z pánve. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené nebo mírně osmahnuté brambory.