Polévka z pečených rajčat a paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pečených rajčat a paprik
Polévka z pečených rajčat a paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45168 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole |
100 g | Klobása Chorizo |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 329,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása Chorizo, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z pečených rajčat a paprik postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálený gril vyskládáme na čtvrtiny rozdělenou cibuli, rajčata, plátky papriky a neoloupané stroužky česneku. Zeleninu grilujeme cca 8 minut, dokud nezačne jemně černat. Poté ji oloupeme. |
2 | Zeleninu následně nakrájíme na několik kousků, dáme do robota a rozmixujeme do hladka. Směs dáme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. |
3 | Přidáme chorizo a fazole, za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut, poté přidáme nasekanou bazalku a podáváme. |