Pivní hovězí cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní hovězí cibulačka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45183 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
300 g | Hovězí maso přední |
700 ml | Hovězí vývar základní |
80 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 569,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr moučkový, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní hovězí cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku s cukrem. Cibulka by měla změknout a zkaramelizovat. |
2 | Mezitím rozpálíme velkou pánev. Na plátky nakrájené maso osolíme, opepříme a dáme opékat na pánev. Postačí 3 až 4 minutky z každé strany, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté. |
3 | Do hrnce přidáme česnek, bobkový list a pivo. Přivedeme k varu a zalijeme vývarem. Poté opět přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem. |
4 | Maso nakrájíme na drobné proužky a přidáme do polévky. Na závěr polévku ještě ozdobíme trochou petrželky a můžeme podávat. |