Táborská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Táborská roštěná
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Česnek |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 66,4mg |
Draslík | 440,3mg |
Vláknina | 906,0mg |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Táborská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru. |
3 | Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem. |
4 | Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme. |
5 | Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky. |
6 | Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem. |
Táborskou roštěnou miluji,no a stylově...jsem z Tábota.Relativně snadná příprava a výsledek dtojí za to...