Jednoduchý recept

Kuřecí maso s citronovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45248

Ingredience

1 dl Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
750 g Kuřecí prsa
4 kávová lžička Mouka kukuřičná
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 628kJ
2% Sacharidy 7 g
18% Tuky 13 g
26% Sodík 511 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí maso s citronovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa jemně naklepeme a nakrájíme na proužky. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Vše promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 20 minut do chladničky.

2

V pánvi rozehřejeme zbývající olej, máslo, přidáme kuřecí plátky a smažíme za stálého míchání přibližně 3 minuty, dokud maso nemá zlatavou barvu a není dobře propečené. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíři stranou.

3

V misce smícháme kukuřičnou mouku se lžící studené vody, až vytvoříme hladkou směs. Tu nalijeme do pánve, zalijeme drůbežím vývarem, mícháme a vaříme 2 minuty, do jemna. Přidáme zvývající citronovou šťávu a cukr, vše důkladně promícháme. Do pánve se směsí přisypeme osmažené kuřecí maso a prohřejeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Maso podáváme ozdobené plátky citronu a nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Nejvhodnější přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept