Květáková polévka s plísní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka s plísní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45266 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
1 ks | Květák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka s plísní postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar, přidáme nahrubo nakrájený květák, brambory a pórek. Vaříme přibližně 15 minut, dokud nám zelenina nezměkne. Poté vše přelijeme do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Na závěr polévku posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.