Cibulová omáčka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová omáčka s vínem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45297 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
350 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
Na omáčku | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Protlak rajčatový |
40 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 41,2mg |
Draslík | 292,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová omáčka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle na mírném plameni smažíme alespoň 10 minut za častého míchání. Poté vmícháme pepř, bobkový list, ocet a víno. Dusíme, až se množství tekutiny zredukuje. |
2 | Mezitím z másla a mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme rajčatový protlak, zředíme zeleninovým vývarem, vínem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně propasírujeme do cibule, osolíme a osladíme, přibližně 5 minut povaříme. |
Poznámka
Omáčku servírujeme teplou.