Špízy pirátské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy pirátské
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
3 ks | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 77,3mg |
Draslík | 244,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kukuřice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy pirátské postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na 15 kousků, které opepříme. Oloupeme a rozpůlíme cibuli. Překrojíme kukuřičné klasy napříč a papriky rozpůlíme. Odstraníme vnitřek papriky, stopky a nakrájíme je na 21 kousků. |
2 | Střídavě napichujeme kousky masa a zeleniny na jehly. První a poslední kousek na jehle bude maso. |
3 | Rozehřejeme v pánvi olej a špízy smažíme za častého otáčení 10 minut. |
4 | Před podáváním špízy osolíme a ihned podáváme. |