Vepřové přírodní řízky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové přírodní řízky s chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
350 g | Chřest sterilovaný |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 ks | Šalotka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
2 polévková lžíce | Vermut bílý |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 144,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hrozinky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vermut bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové přírodní řízky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové plecko osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na plátky. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Snítky kopru omyjeme. |
2 | V pánvi si rozpálíme olej a plátky masa restujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Na zbylém omastku osmažíme šalotku s česnekem dorůžova. |
3 | Konzervovaný chřest scedíme, ale nálev zachytíme do misky. Chřest a šalotku s česnekem rozložíme na plátky masa. Do nálevu z chřestu přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce bílého vermutu, 3 lžíce zakysané smetany, hrozinky a dobře vše promícháme a přelijeme maso. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Porce ozdobíme snítky kopru a podáváme. |