Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
4 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 490,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chléb toastový, Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Mrkev, celer, cibuli a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Toastový chleba nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Petrželku nasekáme. |
3 | V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a kořenovou zeleninu a cibuli asi 5min orestujeme. |
4 | Vedle na druhé třetině másla orestujeme toastový chleba dozlatova, poté v míse promícháme se zeleninou, přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem. |
5 | Pekáč vytřeme zbytkem másla, naskládáme osolenou tresku, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme směsí zeleniny a chleba. |
6 | Pečeme asi 25min a poté ihned podáváme, např.s vařenými brambory. |