Středomořský salát z Nice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořský salát z Nice
Středomořský salát z Nice
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45423 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Estragon |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kerblík |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
12 ks | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
185 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 87,3mg |
Draslík | 506,5mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Fazolové lusky zelené, Kerblík, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořský salát z Nice postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na šestiny. |
2 | Salátové listy omyjeme a osušíme, rajčata pokrájíme na osminky. Fazolové lusky zbavíme špiček, malou okurku pokrájíme na tenké plátky, na jemno posekáme lžíci kerblíku a estragonu. |
3 | Z olivového oleje, bílého vinného octa, dijonské hořčice, nasekaných bylinek, soli a pepře umícháme dresink. |
4 | Na dno servírovací mísy rozložíme salátové listy a na ně pokládáme další suroviny v následujícím pořadí: |
5 | kousky konzervovaného tuňáka, vejce, rajčata, olivy, fazolové lusky a plátky okurek. |
6 | Salát přelijeme dresinkem a promícháme bezprostředně před podáváním. . |
Poznámka
Tuňáka můžeme nahradit filety z ančoviček.