Kapustové karbanátky s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové karbanátky s mletým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45433 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
250 g | Maso mleté - mix |
200 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rohlíky bílé |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Na smažení | |
---|---|
80 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 160,8mg |
Draslík | 846,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 25g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 196,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapustové karbanátky s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme. |
2 | Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku. |
3 | Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji. |
Poznámka
1