Celerový salát s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s bylinkami
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45566 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 418,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Olej sezamový, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Dvě středně velká vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme, čerstvou pažitku a petrželku posekáme a vymačkáme šťávu z jednoho citronu. |
2 | Olivový a sezamový olej smícháme s citronovou šťávou a vidličkou zálivku našleháme. |
3 | Do salátové mísy dáme strouhaný celer s nakrájenými vejci, polijeme zálivkou, přidáme nasekané bylinky, osolíme, okořeníme pepřem a vše dobře promícháme. |
4 | Servírujeme na miskách jako předkrm nebo svačinu s plátky bagety. |