Pikantní karbanátky z cizrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní karbanátky z cizrny
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45588 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Cizrna |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
35 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 hrst | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 91,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Droždí, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní karbanátky z cizrny postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu na alespoň 1 hodinu namočíme, pak ji scedíme, v hrnci zalijeme čerstvou studenou vodou a uvaříme doměkka. Uvařenou přelijeme přes síto, necháme vychladnout a v míse rozmixujeme. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. |
3 | Připravíme kvásek - sušené droždí smícháme s polovinou lžičky cukru a trochou teplé vody. |
4 | Rozmixovanou cizrnu smícháme s prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulí a petrželkou, kváskem, podle chuti okořeníme, opepříme a osolíme. Vše znovu promixujeme a směs necháme hodinu odpočinout. |
5 | Pak vytvoříme 16 malých kuliček, pokud jsou lepkavé, obalíme je lehce v mouce. |
6 | V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a krokety v něm smažíme po všech stranách, až jsou křupavé a mají zlatavou barvu. Po usmažení z nich savým ubrouskem odstraníme přebytečný olej a horké podáváme. |
Poznámka
Do cizrny můžeme podle vlastní chuti přidat např. zeleninu nakrájenou na malé kousky nebo rozmačkanou, nasekané oříšky atd.