Žemle s krutí šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle s krutí šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45605 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 kávová lžička | Brusinky |
20 g | Hořčice plnotučná |
20 g | Máslo bylinkové |
100 g | Šunka krůtí |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 700,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 71,8mg |
Vláknina | 100,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šunka krůtí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Hořčice plnotučná, Máslo bylinkové, Sýr Eidam cihla 30%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemle s krutí šunkou postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme žemle a potřeme je bylinkovým máslem a hořčicí. Grilujeme je dvě minuty, až získají světle hnou barvu. Následně posypeme strouhaným sýrem a proužky šunky. Vrátíme na gril, opět grilujeme dvě minuty. Nyní žemle potřeme brusinkami, necháme ještě 30 vteřin zapéct na grilu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.