Dušené hovězí maso na víně s karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso na víně s karotkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Bílá cibulka |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
180 g | Karotka |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 163,2mg |
Draslík | 521,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí maso na víně s karotkou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat. |
2 | V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.