Obalované svíčkové řezy se studenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované svíčkové řezy se studenou omáčkou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45622 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí svíčková |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
90 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
50 g | Bílá cibulka |
30 g | Kapary |
40 ml | Kečup |
60 ml | Olej olivový |
120 ml | Víno červené |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 200,1mg |
Draslík | 804,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Bílá cibulka, Kapary, Kečup, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované svíčkové řezy se studenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, smícháme se strouhankou, sterilované cibulky a žampiony slijeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky. |
2 | Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance se sýrem, po obou stranách osmažíme na oleji. Ke svíčkovým řezům servírujeme studenou omáčku. |
3 | Omáčku připravíme smícháním vína, oleje a kečupu s cibulkami, kapary a žampiony. |