Kuřecí stehna s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s játry
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45636 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
200 g | Játra kuřecí |
5 ks | Kuřecí stehna |
100 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 286,9mg |
Draslík | 503,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s játry postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích stehen stáhneme kůži a vykostíme je. Slaninu a cibuli rozkrájíme na nudličky, játra očistíme a pokrájíme na nudličky, tvrdý chléb bez kůrky nastrouháme. |
2 | V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Vložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme, ze všech stran osmažíme. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme játra, která jsme osmažili na oleji. Měkká stehna vyjmeme, položíme na mísu, do omáčky zašleháme strouhaný chleba, povaříme. Poté do hotové omáčky vrátíme stehna a necháme prohřát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.