Hruškový těstovinový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový těstovinový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 45662 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Čekanka |
1 ks | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 hrst | Salát listový Dubáček |
60 g | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
250 g | Těstoviny čtyřvaječné |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 46,9mg |
Draslík | 533,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Čekanka, Citronová šťáva, Hrušky, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát listový Dubáček, Salát Polníček, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový těstovinový salát postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou. Natrháme si čekanku a salát Dubáček, hrušky rozpůlíme, nakrájíme na kostičky a smícháme se lžící citronové šťávy. K listům salátu přimícháme na kostičky nakrájený sýr, nakrájené ořechy, hrušky, rajčata, cibule, mrkev, těstoviny, lístky bazalky a Polníček. Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy, octem, solí, pepřem a touto zálivkou přelijeme salát. |
Poznámka
Podáváme studené.