Jednoduchý recept

Srnčí guláš na kmíně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45675

Ingredience

360 g Chléb konzumní
300 g Cibule
15 g Feferony
30 g Jíška tmavá
15 g Kmín celý
2 g Majoránka
50 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
900 g Srnčí plec
50 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1200 ml Vývar z hovězích kostí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 215kJ
13% Sacharidy 47 g
33% Tuky 25 g
65% Sodík 1 g
123% Bílkoviny 69 g

Srnčí guláš na kmíně postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přisypeme celý kmín, kostky masa, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem ze srnčích (nebo z hovězích) kostí, osolíme, opepříme, přidáme kousek feferonky a dusíme do měkka. Guláš zahustíme jíškou, dochutíme česnekem, majoránkou a dodusíme.

3

Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící, doplníme čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept