Srnčí guláš na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš na kmíně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
360 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
15 g | Feferony |
30 g | Jíška tmavá |
15 g | Kmín celý |
2 g | Majoránka |
50 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
900 g | Srnčí plec |
8 g | Sůl |
1200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 187,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jíška tmavá, Pepř černý mletý, Srnčí plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přisypeme celý kmín, kostky masa, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem ze srnčích (nebo z hovězích) kostí, osolíme, opepříme, přidáme kousek feferonky a dusíme do měkka. Guláš zahustíme jíškou, dochutíme česnekem, majoránkou a dodusíme. |
3 | Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící, doplníme čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.