Hrachová pomazánka se sezamovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová pomazánka se sezamovou pastou
Hrachová pomazánka se sezamovou pastou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45680 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
8 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Hrách |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Sezamová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sezamová pasta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová pomazánka se sezamovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Hrách namočíme, nejlépe přes noc. Z hrachu poté slijeme vodu, dáme ho vařit do čerstvé. Česnek oloupeme a utřeme se solí. |
2 | Hrách povaříme asi 1,5 hodiny, až bude měkký. Vodu, ve které jsme ho vařili, slijeme. Hrách přesypeme do kuchyňského robota, přidáme utřený česnek, olivový olej, pastu tahini, kmín a citrónovou šťávu, podle chuti přisolíme, namixujeme. |
3 | Podáváme posypané mletou paprikou a ozdobené petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme studené. V době na přípravu není započítána doba, potřebná k namočení hrachu. Místo hrachu můžeme použít fazole garbanzo.