Srnčí guláš na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš na slanině
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
5 g | Kmín celý |
600 g | Knedlík kynutý |
5 g | Majoránka |
3 g | Nové koření celé |
7 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý celý |
20 g | Podravka |
100 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
900 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
50 ml | Víno červené |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 750,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Knedlík kynutý, Paprika mletá pálivá, Podravka, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš na slanině postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přisypeme slaninu, trochu ji rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, nasypeme do hrnce maso, zprudka osmažíme, posypeme polovinou mleté papriky, necháme rozpustit. Přilijeme červené víno, polovinu vody, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Dolijeme zbylou vodu, ochutíme Podravkou, kmínem a zahustíme jíškou. Na vedlejším hořáku v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou sladkou mletou papriku, přidáme pálivou mletou papriku, chvíli orestujeme a přilijeme do guláše. Ještě ovoníme majoránkou a dodusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha se výborně hodí kynutý knedlík.