Špagety s dušeným hovězím masem a játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s dušeným hovězím masem a játry
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45716 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Dýně |
150 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Játra kuřecí |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
60 g | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 ml | Víno bílé |
Na vaření těstovin | |
---|---|
230 g | Špagety |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na smažení vajec | |
60 g | Máslo čerstvé |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 426,4mg |
Draslík | 284,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Dýně, Játra kuřecí, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Sůl, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor), Špagety, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s dušeným hovězím masem a játry postup přípravy receptu:
1 | Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno. |
2 | V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice. |
3 | Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.