Salát s hovězím steakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s hovězím steakem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45748 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
100 g | Ředkvička |
100 g | Salát římský |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 157,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ředkvička, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s hovězím steakem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme sůl, vodu, nakrájenou cibuli a rozkrojené ředkvičky. Maso pomažeme olivovým olejem, vetřeme do něho pepř a provensálské koření. Poté vložíme na rozpálenou pánev a pečeme 3 - 5 minut podle toho, jak propečený steak máme rádi. |
2 | V misce si smícháme ořechový olej s octem a přidáme šťávu z masa, kterou nám pustilo na pánev. Poté zcedíme cibulku s ředkvičkami, které nasály slanou vodu, následně pořádně promícháme. Na talíře pokládáme listy salátu, kousky masa a zaléváme zálivkou z mísy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.