Recept

Vepřová roláda plněná játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45832

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
Játrová nádivka
1 ks Cibule
100 g Játra drůbeží
1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rozmarýn čerstvý
30 g Slanina vepřová
60 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 382kJ
4% Sacharidy 15 g
54% Tuky 40 g
25% Sodík 508 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová roláda plněná játry postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou plec upravíme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme nádivkou, stočíme do rolády, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.

2

Roládu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme asi 90 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.

3

Příprava nádivky: Očištěná a omytá játra nožem naškrábeme a promícháme se strouhankou, slaninou nakrájenou na kostičky, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kapary, vínem, vejcem a čerstvým rozmarýnem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept