Jednoduchý recept

Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45834

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Fíky čerstvé
600 g Kachní prsa
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
750 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 818kJ
8% Sacharidy 28 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 288 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěná, vykostěná kachní prsa osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso naložíme do poloviny červeného vína a necháme alespoň 30 minut marinovat.

2

V pánvi rozpustíme cukr, přidáme oloupané fíky, zalijeme zbylým vínem a podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme škrobovou moučkou.

3

Marinovaná kachní prsa zprudka osmahneme na pánvi a dopečeme ve vyhřáté troubě. Upravíme na talíře a přelijeme fíkovou omáčkou.

4

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept