Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 45849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
250 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
50 g | Kedlubna |
5 g | Kmín drcený |
300 g | Kosti hovězí řídké |
50 g | Mrkev kořen |
80 g | Paprika červená |
3 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
15 g | Petržel kudrnka |
80 g | Rajčata |
100 g | Sádlo škvařené |
900 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
300 g | Vepřové koleno uzené |
150 ml | Víno červené |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kedlubna, Kmín drcený, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Petržel kudrnka, Srnčí maso, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky. |
2 | Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme. |
3 | Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |
Poznámka
Servírujeme teplé.