Jednoduchý recept

Vařený květák s Nivou a česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45879

Ingredience

1 ks Květák
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 804kJ
4% Sacharidy 14 g
6% Tuky 5 g
32% Sodík 638 mg
19% Bílkoviny 10 g

Vařený květák s Nivou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povaříme asi 15 minut doměkka.

2

Nivu a stroužky česneku nastrouháme a zlehka promícháme.

3

Uvařený květák rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme sýrovou směsí a ozdobíme nasekanou pažitkou.

4

Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept