Krémová cibulová polévka se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová cibulová polévka se skopovým masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45930 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
500 g | Skopové maso přední |
2 špetka | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 72,7mg |
Draslík | 570,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Skopové maso přední, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová cibulová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké. Pěnu na povrchu sbíráme. |
2 | Oloupeme cibuli, omyjeme pórek a zeleninu nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku potom ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl. |
3 | Polévku podáváme horkou a před podáváním posypeme jemně nasekanou omytou natí petrželky. |