Krůtí piccata na špagetách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí piccata na špagetách
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45934 |
Ingredience
6 ks | Bazalka |
2 kávová lžička | Cukr krystal |
480 g | Krůtí prsa |
60 g | Máslo bylinkové |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pyré rajčatové |
300 g | Špagety |
4 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 334,4mg |
Draslík | 535,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krystal, Krůtí prsa, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pyré rajčatové, Špagety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí piccata na špagetách postup přípravy receptu:
1 | Rajčatové pyré vaříme s vývarem v hrnci asi 10 minut na střední teplotě. Osolíme a opepříme. |
2 | Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka, slijeme, necháme okapat a udržujeme teplé. |
3 | Krůtí řízky osušíme, příčně rozpůlíme, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme s nastrouhaným parmezánem, špetkou soli a pepře v jednom talíři. Mouku připravíme na druhý talíř. |
4 | Řízky nejprve obrátíme v mouce, pak ve vaječné směsi a na horkém přepuštěném másle po obou stranách opečeme dozlatova. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Rajčatové pyré smícháme s cukrem. Špagety s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře, navrch dáme řízky a posypeme bazalkou. |
Poznámka
Přepuštěné máslo - Bylinkové máslo = Máslo Ghee