Jednoduchý recept

Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45962

Ingredience

1 polévková lžíce Arašídy
3 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Zelí čínské
4 stroužek Česnek
Dresink
250 ml Kokosové mléko
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Omáčka rybí
Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 948kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 17 g
20% Sodík 400 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme dresink. Do mísy vlijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a rozšleháme.

2

Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm cca 2-3 minuty dokřupava orestujeme na tenké proužky nakrájené chilli papričky. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř. Do pánve vložíme na tenké plátky pokrájený česnek a max. 1 minutu osmahneme dozlatova. Přidáme k chilli papričkám. Do pánve nasypeme na plátky pokrájené zelené části jarních cibulek a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Přidáme bílé části cibulek, cca 1 minut osmažíme a rovněž odložíme na talíř.

3

V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a krátce v ní spaříme na nudličky nakrouhané zelí. Několikrát promícháme a scedíme.

4

Zelí přemístíme do servírovací mísy, přelijeme připraveným dresinkem, promícháme, posypeme drcenými arašídy a osmahnutou zeleninovou směsí. Ihned podáváme.

Poznámka

Salát můžeme podávat i studený. Chilli papričky lze nahradit červenými paprikami, pokrm nebude pikantní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept