Vývar z bílých kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z bílých kostí
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 46 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
300 g | Cibule |
3000 g | Kosti hovězí řídké |
300 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý celý |
250 g | Petržel kořen |
100 g | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 234,0mg |
Draslík | 971,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 112,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z bílých kostí postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. |
2 | Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř. |
3 | Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny. |
4 | Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme. |
5 | Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem. |
6 | Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství. |