Recept

Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 46032

Ingredience

500 g Bramborové noky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
560 g Pštrosí kýta
400 g Rajčata Cherry
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
7% Sacharidy 27 g
30% Tuky 23 g
64% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi postup přípravy receptu:

1

Pštrosí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Rozmarýn opláchneme, snítky překrojíme a jehličky na spodní části snítky otrháme a dáme stranou. Každý medailonek propíchneme na dvou místech ostrým špičatým nožem a do otvorů zasuneme vždy půl snítky rozmarýnu.

2

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, scedíme a dáme na teplé místo. Česnek oloupeme a hřbetem širokého nože lehce rozmačkáme.

3

V pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a máslo. V tuku opékáme medailonky po každé straně 3-4 minuty. Před koncem pečení přidáme česnek a jehličky rozmarýnu, které jsme odložili stranou.

4

Pštrosí medailonky vyndáme z pánve, osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo. Rajčata omyjeme a podusíme za stálého míchání ve zbylém oleji. Asi po 3 minutách osolíme a opepříme, vmícháme gnocchi a vše ještě prohřejeme.

5

Gnocchi s rajčaty rozdělíme na talíře, navrch dáme medailonky a podáváme.

Poznámka

Pštrosí maso připomíná chutí a vzhledem maso hovězí, avšak je bez patrného mramorování a strukturou připomíná spíše maso krůtí. Navíc je málo tučné a obsahuje malé množství cholesterolu. K dostání je v některých supermarketech a v obchodech s lahůdkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept