Kompot míchaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot míchaný
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46052 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
150 g | Hrušky sušené |
100 g | Křížaly (sušená jablka) |
150 g | Meruňky sušené |
225 g | Reveň (Rebarbora) |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 910,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky sušené, Křížaly (sušená jablka), Meruňky sušené, Reveň (Rebarbora), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot míchaný postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku dáme očištěnou, nasekanou reveň, cukr a vodu. Vaříme, dokud reveň nezačne měknout, cca 5 minut. |
2 | Troubu vyhřejeme na 175 stupňů. |
3 | Do zapékací mísy nasypeme sušené ovoce - jablka, meruňky a hrušky. Přidáme reveň i se šťávou a promícháme. Misku přiklopíme a ovoce pečeme 25 minut, v polovině pečení vše promícháme. |
4 | Můžeme podávat jak teplé, tak studené. |