Vepřové kotlety zapečené se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety zapečené se žampiony
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46068 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
800 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 163,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety zapečené se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pažitku nasekáme nadrobno. |
2 | Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji, vyjmeme a ve výpeku osmažíme slaninu s cibulí a žampiony. |
3 | Osmažené kotlety narovnáme do pekáče, překryjeme plátky brambor a směsí žampionů s cibulí a posypeme pažitkou. Zalijeme výpekem, přilijeme vývar a v předehřáté troubě zapečeme. |