Recept

Hruškovo-smetanový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4609

Ingredience

80 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 kg Hrušky
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
500 ml Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 070kJ
34% Sacharidy 123 g
64% Tuky 48 g
1% Sodík 28 mg
30% Bílkoviny 17 g

Hruškovo-smetanový koláč postup přípravy receptu:

1

Hrušky rozpůlíme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. V míse je smícháme s moučkovým cukrem a polovinou smetany a necháme přes noc odpočinout na chladném místě.

2

Poté na vál nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přidáme žloutek, cukr a máslo a rychle vypracujeme těsto.Vytvarujeme do bochánku a třetinu oddělíme.

3

Troubu předehřejeme na 170C.

4

Větší část rozválíme na kulatý plát, vyložíme jim dortovou formu tak, aby asi 2cm přečnívaly. Na těsto rozložíme plátky hrušek se smetanou.

5

Zbytek těsta vyválíme rovněž na kulatý plát, zakryjeme jím hrušky a přes těsto přehneme přečnívající okraje. Doprostřed dortu uděláme dírku. Potřeme žloutkem a pečeme asi 30minut.

6

Koláč vyjmeme a otvorem uprostřed vlijeme zbytek smetany. Podáváme teplý nebo studený, posypaný moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept