Rýže vařená na arabský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže vařená na arabský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46104 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 38,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže vařená na arabský způsob postup přípravy receptu:
1 | Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni. |
3 | Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se. |
4 | Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd. |
Poznámka
Poměr vody na vaření k rýži by měl být zhruba 1,5 : 1.