Jednoduchý recept

Rýže vařená na arabský způsob

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46104

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
11% Sacharidy 41 g
6% Tuky 4 g
4% Sodík 72 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rýže vařená na arabský způsob postup přípravy receptu:

1

Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni.

3

Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se.

4

Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd.

Poznámka

Poměr vody na vaření k rýži by měl být zhruba 1,5 : 1.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept